ЛюбопитноПоследни новини

Кевин Спейси се завръща на екран

След обвиненията в сексуално насилие актьорът изпълнява главната роля в европейска лента

След няколко години „в изгнание“ Кевин Спейси се завръща в киното с главна роля, съобщава британският „Телеграф“. Носителят на две награди „Оскар“ попадна в черния списък на Холивуд в разгара на движението MeToo заради обвинения в сексуално насилие. Срещу актьора бяха заведени няколко съдебни дела и въпреки че към днешна дата те претърпяха провал, същото сполетя и кариерата му – Ридли Скот изряза участието му във филма си „Всички пари на света“ и го замени с Кристофър Плъмър, а продуцентите на хитовия сериал „Къща от карти“ прекратиха участието му в последния сезон, като убиха героя му. Последният филм с негово участие „Billionaire Boys Club“ беше пуснат по кината през 2018 г. и в премиерния си уикенд събра приходи от едва 618 долара. Самият Спейси буквално изчезна от публичното пространство, като изключение направиха само няколко видеоклипа в стила на героя му Франк Ъндърууд. Именно в последното си обръщение Спейси намекна за предстоящото си завръщане.

Едва сега обаче става ясно как ще стане то – с участие във филма на небезизвестния Франко Неро, при това в главната роля и с екранна партньорка самата Ванеса Редгрейв. Лентата се снима в Италия и заглавието е „L’uomo Che Disegno Dio“ – в превод, „Човекът, който рисуваше Бог“. Сюжетът разказва за сляп художник, който може да нарисува портрет на някого, само като слуша гласа му – при това абсолютно достоверно. Той обаче е обвинен в сексуално насилие – тема, близка за самия Спейси. Който обаче противно на очакванията няма да е в ролята на обвиняемия, а на детектива, който разследва случая.

В главната роля ще бъде Франко Неро, който е също режисьор и продуцент – а също и основен „виновник“ за привличането на Спейси в проекта. Снимките бяха стопирани заради пандемията през последните месеци, но сега се възобновяват с облекчаването на мерките.

 

Катрин Хепбърн – изкуството да бъдеш себе си

Подобни статии

Back to top button