ГабровоГорещи новини

Мъж и жена починаха при пожар на ул. „Свищовска“ в Габрово, задушили се

Късно вечерта на 23 януари т. г. бе установена смъртта на двама души – жена на 75 години и мъж – на 81 години, съобщиха от ОД на МВР-Габрово. Жената  е починала в линейката, на път за болницата, а мъжът е открит мъртъв в гарсониерата им на ул. „Свищовска” в Габрово. И двамата са починали от задушаване.

Около 23,30 съседи на починалите забелязали стелещ се дим под вратата им.  Веднага се обадили на спешния телефон 112. Пристигналите веднага на място екипи на Спешна помощ и полицията открили зловеща картина. На пода в крайно бедни условия лежали двамата възрастни обитатели. Жената била в безсъзнание, но минути по-късно починала, а за мъжа вече било късно.

При огледа се разбрало, че двамата живеели без ток и елементарни удобства. Има съмнения, че или цигара, или запалена свещ е предизвикала фаталния инцидент. Пожарът е обхванал едва един квадратен метър от стаята, но димът е станал причина за смъртта на двамата обитатели. По случая е образувано досъдебно производство.

Януари е тежък месец в противопожарно отношение, обясни комисар Георги  Русинов,  директор на Областната дирекция на „Пожарна безопасност и защита на населението”-Габрово. Човешката небрежност е в основата на повечето подобни произшествия. През миналата година в Габровска област при пожари са загинали четирима души и един е пострадал. Три от тежките инциденти са станали в Община Севлиево, допълни шефът на пожарникарите.

Подобни статии

Back to top button