БългарияГабровоГорещи новини

Изненадващо смениха директора на Областната дирекция на МВР в Габрово

Късно следобед днес, 23 април,  от Областната дирекция на МВР в Габрово разпространиха съобщението, че има нов директор. Това е старши комисар Пламен Иванов, който досега ръководил Районното полицейско управление в Трявна.

„ Със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов старши комисар Пламен Иванов е временно преназначен на длъжността директор на Областна дирекция на МВР- Габрово. Днес новият ръководител на областната дирекция бе представен пред състава от изпълняващия длъжността главен секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалджиев”, гласи краткото съобщение.

От биографичната справка за новия директор става ясно, че ст. комисар Пламен Иванов е роден на 1 декември 1967 г. в град Добрич. Завършил е висше образование в Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“ и Великотърновски университет  „Св. Св. Кирил и Методий”. В системата на МВР постъпва през 1987 г.  От 2020 г. изпълнява длъжността началник на Районно управление-Трявна.

Досегашният директор старши комисар Илиян Иванов е преназначен на друга длъжност в МВР, допълниха от ОД на МВР-Габрово. Опитите ни да разберем каква и къде е тази длъжност останаха без отговор. По всяка вероятност ст. комисар Илиан Иванов е включен в т. нар. резервен щат на МВР. Той не остана на този пост дори година – беше назначен за директор на ОД на МВР-Габрово на 15 август 2023 г. пак със заповед на министър Калин Стоянов.

Подобни статии

Back to top button