ГабровоПоследни новини

Назначиха Районната избирателна комисия в Габрово, първа смяна

Районната избирателна комисия в Габрово за изборите за народни представители на 11 юли 2021 г вече е назначена служебно от ЦИК. Ще припомним, че на 14 май, на проведените консултации при вр. и. д. областен управител Мария Пенева представителите на политическите партии в града не успяха да постигнат съгласие по отношение състава и ръководството й. Единствено нямаха против председател да остане опитната Мария Недева (ГЕРБ). Затова на 20 май ЦИК назначи РИК-Габрово. На 22 май т. г. комисията  започна работа.

Както бе обявено, РИК-Габрово е в състав от 13 членове, от които председател, двама заместник – председатели, секретар и 9 членове. Разпределението им по квоти е съответно – четирима представители на коалиция „ГЕРБ-СДС“, от ПП „ИМА ТАКЪВ НАРОД“ са трима, коалиция „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“ – двама, ПП „ДВИЖЕНИЕ ЗА ПРАВА И СВОБОДИ“ – двама, и по един представител от коалиция „ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ“ и коалиция „ИЗПРАВИ СЕ! МУТРИ ВЪН!“.

Председател на РИК-Габрово е Мария Николаева Недева, заместниците й са  Юлия Петрова Ненова и Васил Николаев Найденов. Секретар е Даниела Радославова Райкова. Членове: Мирослава Стефанова Иванова, Христина Христова Петкова, Валентина Иванова Жечева, Любомир Димчев Банев, Николай Мариянов Николов, Соня Борисова Семова,  Христо Савчев Башев, Евгени Йорданов Мичев.

Първоначално за девети член на комисията беше обявен Евгени Василев Попов, но с последващо решение на ЦИК, от 21 май т. г., той бе освободен по негово желание, а на мястото му влезе  Кенан Раимов Сабриев.

Подобни статии

Back to top button