ГабровоГорещи новини

В Габрово и Севлиево бяха учредени структури на „Продължаваме промяната”

Предприемачът Николай Томитов стана председател на габровската структура, а финансистът Георги Георгиев - на севлиевската

На 10 март в Габрово и Севлиево бяха учредени стотната и сто и първата общински структури на партия „Продължаване промяната”. Досегашните временни организации бяха заменени с постоянни, новоизбраните ръководства получиха тригодишен мандат. Учредителните събрания в двата града бяха уважени от зам.-министъра на икономиката и индустрията Ивайло Шотев, народните представители Деница Симеонова, Явор Божанков и Искрен Митев, както и общинският съветник от квотата на ПП-ДБ Ралица Манолова.

Залата в хотел „Балкан” в Габрово се оказа малка за учредителите. Организаторите проведоха събранието в три точки: избор на председател на общинската организация, избор на членове на Съвета на общинската организация и избор на делегати за предстоящото Общо събрание на партия „Продължаваме промяната”- върховен орган на партията. Събранието гласува ръководството да е тричленно.

За председател на общинската структура на партията в Габрово  с пълно мнозинство бе избран Николай Димитров Томитов, предприемач, баща на четири деца. В ръководството й влязоха още Красимира Георгиева Колева и Огнян Игнатов Симеонов. Областен секретар е Петър Илиев Петров.

Местната структура счита за свои приоритети развитието на образованието, привлекателността на града за млади семейства, подобряване на достъпа до спорт и изкуства, усъвършенстване на инфраструктурата и градската среда, привличане на повече инвеститори.

Събранието избра и габровски делегати за предстоящото Общо събрание на „Продължаваме  промяната”, което ще се проведе на 30 и 31 март т. г. Това са Петър Петров, Ралица Манолова, Огнян Симеонов и Николай Томитов. Общото събрание ще проведе избор на нови колективни органи на управление  –  Изпълнителен съвет и Национален съвет. По инициатива на Изпълнителния съвет ще бъде проведено и допитване до делегатите на Общото събрание за кандидатите на ПП „Продължаваме Промяната” за предстоящите избори за членове на Европейския парламент. Очаква се в събранието да участват около 400 делегати от цялата страна.

В Севлиево учредителното събрание на „Продължаваме промяната”  се проведе в хотел „Инканто” при голям интерес.   За разлика от Габрово севлиевци решиха ръководството на общинската организация да е петчленно. За председател бе утвърден общинският съветник от ПП – финансистът Георги Георгиев, а членове са Таня Беджова, Димитър Тонев – също общински съветник от ПП, Деница Якимова и Цветан Цонев.

Делегати на Общото събрание на партията от Севлиево ще бъдат Богомил Петков – по право, като досегашен член на Националния съвет на партията, Георги Георгиев и Димитър Тонев. Областният съвет на ПП в Севлиево, чието събрание бе същия ден, реши Богомил Петков да бъде предложен отново за член на бъдещия Национален съвет на партията.

Подобни статии

Back to top button