ГабровоПоследни новини

Задържаха още мигранти в Габровско – общо 34 афганистанци и 12 сирийци

Трети случай в областта за по-малко от две седмици

След Севлиево, и в Габрово и в Трявна бяха задържани групи нелегални мигранти. Общо 34 афганистанци и 12 сирийци – само за по-малко от две седмици.

„На 25 ноември т. г., около 10, 40 часа, в Районното управление на МВР в Трявна е получен сигнал за забелязана група непознати лица, които се намирали край пътното платно в село Нейковци. В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия са установени 18 лица, без документи за самоличност, които заявили, че са от Афганистан. Седем от лицата са непълнолетни“, съобщиха днес от ОД на МВР-Габрово.

Няколко дни преди това – на 22 ноември т. г. сутринта в гората между габровските села Жълтеш и Ясени бяха задържани шестнайсет лица, без документи за самоличност, които заявили, че са от Афганистан. Десет от тях били непълнолетни.

А на 14 ноември т. г. група мигранти бяха открити и в Севлиево. Рано сутринта ги забелязали пред жилищен блок, а после влезли в сградата. В един от апартаментите севлиевските полицаи открили дванайсет души без документи за самоличност, които заявили, че са от Сирия.

Па случая бяха задържани и двама севлиевци – на 29 и на 44 години, които са подпомогнали лицата да влязат в страната, използвайки лек автомобил „Фолксваген Туарег“.

Задържаха 16 мигранти край Габрово, криели се в гора между селата Жълтеш и Ясени

Подобни статии

Back to top button