ГабровоПоследни новини

Тежка катастрофа край Габрово, загинаха четирима млади мъже

По непотвърдена информация работници от Севлиево се връщали от работа, когато ги връхлетял огромният ТИР

Днес тежка катастрофа край Габрово отне живота на четирима млади мъже и рани други петима. От тях трима са с опасност за живота. Сигналът е подаден малко след 17 часа, на  12 октомври,  на спешния телефон 112. Сблъскали се ТИР, управляван от 60-годишен румънски гражданин и бус с работници, връщащи се от работа в дряновска фирма. Катастрофата е станала на пътя Габрово – Дряново, преди разклона за село Донино.

Бусът с работниците идвал към Габрово и вероятно после е щял да пътува към Севлиево, предположиха запознати, защото смятаха, че работниците са от там. В този момент от околовръстния път излязъл огромният ТИР, пътуващ в посока Дряново, и ги помел.

До късно тази вечер полицаи, прокурори и експерти бяха на мястото на катастрофата и правиха огледи. Утре вероятно ще продължат и ще станат ясни и повече подробности по тежкото произшествие.

Засега от прокуратурата обясниха, че на румънския гражданин е направен тест за наркотици и алкохол, но такива не са констатирани. Трудно е установено кой е шофирал буса, но е уточнен и е сред тежко ранените.

Мястото е известно с много подобни произшествия, разказаха габровци. Заблудата на шофьорите идвала от убедеността им, че околовръстният път е главният, с предимство, а всъщност те излизали на главен път и там трябвало да има съответния пътен знак, смятат често пътуващи по този маршрут.

Подобни статии

Back to top button