Горещи новиниСвят

Четвъртата вълна на пандемията от КОВИД-19 започна в Германия

Този път жертвите на заразата са основно млади хора и деца

Четвъртата вълна на пандемията от корона вирус вече е факт в Германия, оповестиха от института „Роберт Кох“. Според данните на вирусолозите броят на новозаразените расте значително по-бързо от същия период на миналата година, а засегнатите са значително по-млади хора: на възраст основно между 10 и 49 години.

От института отново напомнят, че рискът е за неваксинираните или тези само с първа доза. След като беше дадена зелена светлина за имунизация на децата между 12 и 17 години, в педиатриите отчитат лавинообразно увеличение на желаещите да се ваксинират.

След редица мерки за улесняване на достъпа до ваксините в момента над 58% от населението в Германия е напълно имунизирано, а 64 на 100 са получили първата доза от препарат срещу КОВИД-19. За да се забави разпространението на заразата обаче, трябва да са напълно имунизирани около 85% от хората, напомнят вирусолозите.

За момента в болниците не отчитат недостиг на легла в интензивните отделения, но често пациентите предпочитат домашно лечение и търсят лекарска помощ твърде късно, когато са развили тежки респираторни инфекции.

Медицинските маските в Германия остават задължителни и през следващата година

Подобни статии

Back to top button