ЛюбопитноПоследни новини

Кафене за кучета – или доставчик на „хормона на щастието“

Само 8 минути ласки от кучето са достатъчни, за да накарат тялото ни да произведе т.нар. "хормон на щастието"

Кафене – но не само за хора, а за най-добрия им приятел сред животните: кучетата. Инициативата е на две берлинчанки, които наскоро отвориха заведение от подобен тип в немската столица: „Fellfreunde“. Четириногите му посетители могат да се насладят на всякакви лакомства, но не и на кафе – ароматната напитка е за техните собственици и изобщо любителите на кучета, които по една или друга причина не могат да имат собствен домашен любимец.

МЕНЮТО – ЗА КУЧЕТА И ХОРА

Снимка: Unsplash

Именно това е идеята на подобно заведение – да събере на едно място и четириногите ни приятели, и техните любители, да създаде нови приятелства и да даде възможност за обмяна на опит. А докато хората се разполагат в удобни кресла, за кучетата са предвидени и специални легла, ако са изморени. Самото меню за четириногите е достатъчно разнообразно и вдъхновено от „човешките“ ястия, разбира се, приспособени към специфичните нужди на четириногите: мюсли, спагети, дори мъфини и сладолед.

ХОРМОНЪТ НА ЩАСТИЕТО

Снимка: Unsplash

Подобни кафенета за кучета са популярни в Азия, но слабо разпространени в Европа. Научните изследвания показват, че само 8 минути ласки от кучето са достатъчни, за да накарат тялото ни да произведе т.нар. „хормон на щастието“. Затова и много от посетителите на такива заведения са хора, които нямат собствен домашен любимец, но имат нужда от такъв.

 

Снимка: Unsplash

Подобни статии

Back to top button