Горещи новиниСвят

Предлагат нови ограничения за неваксинираните в Германия

Началникът на кабинета на канцлера Меркел призова за нови рестрикции

Неваксинираните в Германия да бъдат ограничени в социалните си контакти – това предлага началникът на кабинета на канцлера Ангела Меркел. В интервю за „Билд ам Зонтаг“ Хелге Браун мотивира идеята си с предстоящата нова вълна от корона вирус – очевидно неизбежна през есента с оглед на бързото разпространение на мутиралия щам Делта.

За да се прекъсне предаването от един човек на друг, трябва да се изолира слабото звено – а именно хората, които не са имунизирани и така не само могат да се разболеят, но и да разпространяват вируса. „Това означава, че дори хора с отрицателен тест, но без ваксина, ще трябва евентуално да се лишат от посещения на ресторанти, на кино или на стадиона, защото остатъчният риск е много висок“, поясни Браун.

В момента преболедувалите, ваксинираните и представилите отрицателен тест имат малко повече свобода на действие в различните провинции – като посещения на магазини, ресторанти, кина и пр. Новият вариант обаче предвижда от тази група да отпаднат тези с отрицателни тестове и облекченията да важат за преболедували и напълно имунизирани.

„Държавата е длъжна да защитава здравето на своите граждани. Това включва здравна система, която не трябва да отлага операции на ракови заболявания, защото отделенията са препълнени с пациенти с КОВИД-19„, обобщи Браун.

Германия обяви цяла Испания за рискова зона

Подобни статии

Back to top button