Последни новиниСвят

Германия обяви цяла Испания за рискова зона

Това ще засегне най-популярната дестинация за немските туристи - Палма де Майорка

Цяла Испания е рискова зона заради растящия брой инфекции от КОВИД-19, постанови федералното правителство в Германия въз основа данните на института „Роберт Кох“. Това означава, че любимият за немските туристи курорт Палма де Майорка също влиза в „червената зона“ и то в разгара на летните отпуски.

Снимка: Unsplash

Препоръката на министерството на външните работи е да се избягват пътуванията в този регион, а завърналите се, които не са имунизирани или преболедували, ще бъдат подлагани на карантина. Тя ще се прекратява при представянето на отрицателен за КОВИД-19 тест.

Снимка: Unsplash

Не такъв обаче е случаят с Кипър, който е класифициран за зона с много висок риск от зараза – дошлите от там задължително ще са в карантина от 5 до 10 дни, независимо дали представят отрицателен тест. Изключение ще се прави за преболедувалите и ваксинираните.

Снимка: Unsplash

Същите мерки се прилагат за другите страни от „червената зона“ – Великобритания, Португалия и Русия. В списъка на зоните с висока честота на зараза вече влизат Фиджи и части от Ирландия.

Лятото в Германия се отлага – предупреждават за катастрофални наводнения

Подобни статии

Back to top button