ГабровоПоследни новини

Убийство в Габрово – извършителката е задържана

Наблюдателен ключар, извикан за поправка, забелязал в мизерния апартамент завито неподвижно тяло и алармирал полицията

Трупът на 68-годишен мъж беше открит в мизерния му апартамент на ул. „Скобелевска“ в Габрово, съобщиха от Областната дирекция на МВР. По тялото личали следи от насилие – нанесени многобройни удари, вероятно с крака и ръце, както и едно убождане в областта на шията, за което се предполага, че е от вилица. По късно, при аутопсията е установено, че смъртта е настъпила вследствие на съчетана травма – черепно-мозъчна, лицева и гръдна.

По случая е задържана 43-годишна жена, вече осъждана за друго престъпление – нанасяне на средна телесна повреда. Тя е от град Сухиндол. В Габрово живеела при убития мъж, в порутения му апартамент, пострадал при пожар преди години. Вътре нищо не било поправено и възстановено, домакинът живеел почти като клошар, спял на дюшек на пода.

На 10 юли жената, с която живеел, извикала ключар да поправи нещо по бравата. Докато работел, наблюдателният мъж забелязал върху дюшека човешко тяло, завито сякаш спи. Нещо обаче го усъмнило и той се обадил в полицията. Малко по-късно служителите на реда открили трупът на 68-годишният домакин, но от жената нямало и следа. Започнало издирването й и по тази причина три дни случаят останал в тайна, обясниха от ОД на МВР-Габрово.

На 13 юли я открили и арестували и, по неофициална информация, тя е направила пълни самопризнания за убийството. Станало при кавга между двамата. От Окръжна прокуратура-Габрово допълниха, че няма кражба, ни грабеж при мизерните условия, в които двамата съжителствали. Към момента не е установено да е станало и под влиянието на алкохол.

За издирването и ареста на жената помогнала камера, монтирана край кантората на юридически съветник в същата сграда. Там ясно личало как на 9 юли вечерта двамата – убитият и жената, се прибрали в апартамента. И как на следващия ден излязла само тя.

В момента жената е в ареста със 72-часово прокурорско задържане, очаква се съдът да се произнесе дали ще остане зад решетките с постоянна мярка задържане под стража. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 115 от Наказателния кодекс. „Който умишлено умъртви другиго, се наказва за убийство с лишаване от свобода от десет до двадесет години“, казва този текст.

Подобни статии

Back to top button