ЛюбопитноПоследни новини

Изобилие от нови екранизации по Стивън Кинг

Три филма и пет сериала ще зарадват феновете на Краля на ужаса само тази година

Екранизациите по Стивън Кинг изживяват истински разцвет през последните години – и тенденцията очевидно ще продължи! Само през 2023 г са планирани три премиери на голям екран и още пет телевизионни поредици.

Началото ще постави новата версия на „Децата на царевицата”, която „тръгва” по кината на 3 март. Филмът е по разказа на Кинг от сборника „Нощна смяна”, но си позволява и повече творческа свобода – за разлика от читателя, зрителят ще види как „Този, който броди“ успява да обсеби децата в малкото градче и да се стигне до кървавата баня, в която всички възрастни са избити.

Месец по-късно е премиерата на вече третата екранизация по романа „Сейлъмс Лот”. Тя беше планирана още за есента на миналата година, но в крайна сметка беше отложена за неопределено време (в IMDB все още липсва информация за конкретна дата). Режисьор е Гари Дауберман, който има сериозен опит в жанра: сценарист е на „То” (първа и втора част), „The Conjuring”, „Анабел”, „Монахинята”…

На 2 юни феновете на Краля на ужаса ще могат да гледат премиерно „The Boogeyman” – на голям екран е пренесен отново едноименен разказ от сборника „Нощна смяна”. Смразяващата история е за смъртта на три деца и съмненията на баща им, че тя е причинена от чудовището Торбалан, което те са призовали… Първоначално филмът трябваше да се излъчва директно в стрийминг платформата на Hulu, но след изключително положителните отзиви на зрителите от тестовите прожекции продуцентите решиха да направят кино премиера.

В различен етап на производство са и поне пет (!!!) сериала, вдъхновени от творчеството на Стивън Кинг и планирани именно за настоящата година. Сред тях е предисторията на „Гробище за домашни любимци”, чийто сюжет Paramount+ пази в строга тайна. Известно е, че в ролите са Саманта Матис (която участва в друг сериал по Кинг – „Под купола”) и Хенри Томас (направил чудесна роля в култовия „The Haunting of Hill House”… и разбира се, в „Извънземното” на Стивън Спилбърг).

През последните месеци се работи усилено още по екранизациите на „Буик 8”, „Дългата разходка”, „Момичето, което обичаше Том Гордън” и „Откровенията на Бека Полсън“. Ако не възникнат непредвидени обстоятелства, те трябва да са достъпни в стрийминг платформите още тази година, обещават продуцентите им.

А на феновете им остава да се надяват и че екранизациите ще са на нивото на книгите, които ги вдъхновяват. Като чудесните примери „Мизъри”, „Изкуплението Шоушенк”, „Бъди до мен”…

 

„Мизъри” – най-големият кошмар за Стивън Кинг

 

Подобни статии

Back to top button