ГабровоПоследни новини

Жени Шикова, заместник-окръжен прокурор в ОП- Габрово: „Повдигнато е обвинение на англичанин за опит за убийство“

Бърза реакция на сънародничка и полицията спасила 50-годишна англичанка от жестока смърт в гората

Опит за убийство чрез обесване – това обвинение е повдигнато на 55-годишен англичанин, постоянно пребиваващ в България, съобщи на пресконференция във вторник, 29 юни, прокурор Жени Шикова, заместник-окръжен прокурор в Окръжна прокуратура-Габрово. Гражданинът на Великобритания е задържан за постоянно в ареста.

Прокурор Шикова даде възможните на този етап разяснения за случилото се в село Дървари, Тревненско. Там, на семейни начала, живели обвиняемият и 50-годишна жена, негова сънародничка.

На 25 юни, на спешния телефон 112 се получил сигнал от друга англичанка, че в къща в селото „55-годишен мъж е завързал въже около шията на бившата си приятелка – на 50-години…  качил я против волята ѝ в джип „Гранд Чероки“ и се отправил в неизвестна посока – уточниха от ОД на МВР-Габрово. –  Полицейски екипи се отзовали веднага на сигнала и около 30 минути по-късно в гориста местност установили паркиран джипа. На 200 метра навътре в гората полицаите забелязали, че мъжът нанася удари с дърво по главата на жената.“

Извършителят бил задържан незабавно. Пострадалата била откарана в болницата с хематоми в областта на шията, охлузвания и синини, без опасност за живота.“

В момента в тревненската полиция се води досъдебно производство за опит за убийство. Според прокурор Шикова от досега събраните данни по случая, става дума за битова драма.

Подобни статии

Back to top button