ГабровоПоследни новини

В Габрово: двама депутати от ГЕРБ, и по един от „Има такъв народ“ и БСП

Томислав Дончев, Невена Минева, Любомир Каримански (Деляна Пешева) и Крум Дончев вероятно ще са представителите на габровци в новия парламент

Вече е ясно разпределението на депутатските места в новото Народно събрание за Седми Габровски многомандатен район, след като в нощта срещу петък ЦИК обяви окончателното разпределение на мандатите.

Партия ГЕРБ получава две депутатски места в Габровско и по един мандат разпределят „БСП за България“ и „Има такъв народ“.

Ако превърнем тези мандати в имена, се получава следното: от партия ГЕРБ  водачът на листата – Томислав Дончев, беше сигурен депутат още в началото. Павлин Дончев, който с преференции пренареди депутатската листа след изборите и от седми стана втори, сега се отказа официално от депутатското място. Малко преди ЦИК да обяви разпределението на мандатите, той изпрати заявление до комисията, че се отказва да бъде народен представител.  Така листата на ГЕРБ придоби първоначалния си вид на подреждане и вторият в нея – Невена Минева, досега областен управител на Габрово, ще влезе в парламента.

Третият народен представител от Габрово трябва да е водачът на листата на „Има такъв народ“ Любомир Каримански, но тъй като той е водач и на листата в град Варна, не е ясно откъде ще предпочете да стане депутат. Втора  в листата е  Деляна Пешева, която може и да е следващият представител на габровци в парламента.

При четвъртия мандат от Габрово поне засега изненади няма – водачът на листата на „БСП за България“ е Крум Дончев и вероятно той ще заеме мястото си в новото Народно събрание.

Подобни статии

Back to top button