Горещи новини

Убиецът, погубил майка си с нож: „Не искам в ареста”

36-годишният севлиевец вече има две условни присъди – за притежание на наркотици и пътни нарушения

Днес габровският Окръжен съд наложи най-тежката мярка за неотклонение – задържане под стража, на 36-годишният О. Ю. от Севлиево, обвинен в убийството на собствената си майка. 61-годишната жена бе наръгана с нож на 23 май т. г. в дома си в севлиевския квартал Балабанца. По неофициални данни синът е пробол майка си 38 пъти, като пръстите й са били почти отрязани при опита си да се защити.

В съдебната зала днес влезе млад мъж с верига на краката и под засилена охрана. Разглеждаха мярката му за неотклонение – дали да чака разследването на убийството зад решетките или на свобода. На въпросите на съдията обвиняемият отговаряше бързо. Затрудни се само когато му дадоха думата да обясни какво иска от съда, къде да бъде през следващите месеци до явяването си пред съда за самото убийство. С помощта на служебно назначения адвокат успя да формулира искането си да бъде пуснат на свобода. На въпроса на съдията „Защо?” обвиняемият отговори: „Не знам. Не искам в ареста”.

Съдът се оттегли на съвещание и след половин час се върна с категоричното решение обвиняемият да остане за постоянно зад решетките. „С оглед събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че О. Ю. е извършил престъплението… Отчетени бяха тежестта на престъплението, наказуемо от закона с лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна, както и данните за предходни осъждания на О. Ю, обосноваващи извода, че същият е с висока степен на обществена опасност”, казаха от съда. С мотива, че може да извърши друго тежко умишлено престъпление или да се укрие” обвиняемият беше върнат зад решетките. 36-годишният севлиевец вече има две условни присъди – за притежание на наркотици и пътни нарушения.

От неофициални източници научихме, че малко преди жестокото престъпление майка и син седели редом и тя за пореден път напомнила на чедото си, че трябва да започне да работи. Той обаче избухнал и сграбил ножа. В социалната мрежа се появи твърдение, че синът е криминално проявен и че от години употребява наркотици. През 2018 г. лежал в клиника за наркозависими, но напуснал по свое желание. След години е провел и друго лечение в клиника, но без резултат.

След убийството мъжът избягал от дома на майка си, но два часа по-късно бил задържан. „В резултат на проведените незабавни заградителни и издирвателни  мероприятия той е задържан в парк „Черничките“ в Севлиево, съобщиха от полицията.

Засега остава в ареста, но законът му дава право да обжалва определението на габровския Окръжен съд пред Апелативния съд във Велико Търново в 3-дневен срок.

Подобни статии

Back to top button