ЛюбопитноПоследни новини

Stranger Things приключва с пети сезон, но вероятно ще има спиноф

Четвърти сезон ще излезе на две части: през май и юни

Един от най-големите хитове на Netflix – сериалът Stranger Things – ще има и пети сезон. Той обаче ще бъде „лебедовата му песен“ и с него поредицата приключва, обявиха създателите му. „Когато преди 7 години подготвяхме сюжета, смятахме, че цялата история ще обхване четири сезона. Тя обаче се оказа твърде голяма и богата, затова ще приключи с допълнителен, пети сезон„, обясниха Мат и Рос Дъфър в отворено писмо до феновете.

Преди да се стигне до Големия финал обаче, предстои излизането на четвърти сезон – а той ще е разделен на две части. Първата ще бъде излъчена на 27 май, а втората – на 1 юни. Заснемането му отне двойно по-дълго време от досегашните – почти две години. Братята Дъфър изтъкват, че причината за забавянето не е пандемията от корона вирус, а внимателната подготовка и изпипване на детайлите: като сценарий от над 800 страници и зашеметяващи визуални ефекти. „Stranger Things 4 беше най-предизвикателният сезон досега, но и най-удовлетворяващият. Всички участници са невероятно горди с резултатите и нямаме търпение да ги споделим с вас“, пишат в писмото създателите му.

Както вече стана ясно, към екипа на четвъртия сезон се присъединява Робърт Енглънд – познат (макар и не със собственото си лице) от „Кошмари на Елм Стрийт”, в който изпълни ролята на страховития убиец от сънищата Фреди Крюгер. Друго известно ново лице в четвъртия сезон ще бъде Том Влашиха, когото феновете на Game of Thrones познават като Джакен Х’гхар. А следващият пети сезон едва ли ще е краят на историята, защото пъчти със сигурност се подготвя спиноф. Дъфър не потвърждават категорично, но пък коментират, че „все още има много вълнуващи истории за разказване от света на Stranger Things: нови мистерии, нови приключения и неочаквани нови герои“.

Четвъртият сезон на Stranger Things излиза догодина (ТИЙЗЪР)

Подобни статии

Back to top button