ГабровоПоследни новини

Ралица Манолова е новият областен управител на Габрово

„Ралица Манолова е назначена за областен управител на област Габрово. Тя е магистър по специалност „Международни икономически отношения“, с дългогодишен опит в Областна администрация – Габрово, както и в частния сектор“, съобщи пресцентърът на Министерския съвет. Със същото правителствено решение се назначават нови областни управители и в Ловеч, Монтана, Перник, Силистра, Стара Загора, Шумен и Ямбол. Досегашните се освобождават от длъжността – Ралица Манолова ще смени на поста Борислав Бончев.

От седмица името на Ралица Манолова се спрягаше в социалната мрежа за този пост, но вече получи официално потвърждение. Такова потвърждение получи и предположението, че бъдещият областен управител на Габровска област ще е от ПП „Продължаваме промяната“.

Ралица Манолова е родена в Павликени, но, както тя казва, майка ми и баща ми са избрали Габрово за свой дом. Затова и нейното семейство е тук – харесва им мястото, природата, хората. „По професия съм икономист, а по душа – общественик – казва Манолова в интервю за Фондация „Тя в…“ („Активните жени в Габрово“). – Един от създателите съм на Обществен дарителски фонд – Габрово през 2002 г. и вече почти 20 години всички съмишленици ЗАЕДНО правим добро и търсим добро. Работих повече от 15 години в Областна администрация – Габрово, след което започнах по-активно да работя като обучител на свободна практика и да развивам Училището за родители в Габрово.“

Ралица Манолова е омъжена, майка на три дъщери.

Наред с името й като бъдещ областен управител на Габрово, се спрягаше и това на нейния заместник. Неофициално той е Ивелин Стоянов, бивш народен представител от „Демократична България“ в просъществувалото съвсем кратко 46-то Народно събрание на България. Още няма официално потвърждение на това име, но е сигурно, че заместникът на Ралица Манолова ще е само един.

Ще припомним, че в края на 2021-а година правителството одобри изменения на Устройствения правилник на областните администрации. С него броят на заместник-областните управители бе намален до един във всяка област, с изключение на област София, за която намалението е до двама заместник областни управители. До двама заместници на областните управители се допуска само в няколко области – Бургас, Велико Търново, Варна, Пловдив и Стара Загора.

Подобни статии

Back to top button