ГабровоПоследни новини

Осъдиха „надрусан“ водач, зарязал тялото на убитата си спътничка

Тежката катастрофа стана около полунощ на 8 март 2020 г. на пътя между севлиевските села Душево и Столът

Девет години лишаване от свобода – това е наказанието на Л. М., 34-годишен жител на с. Столът, Севлиевско, причинил тежка катастрофа с убит човек и избягал от местопроизшествието. В колата пътували само двамата – подсъдимият водач и 20-годишната му спътничка. След инцидента и смъртта на младата жена, Л. М.  се опитал да укрие тялото й, след което избягал.

Тежката катастрофа стана на 8 март 2020 г., около полунощ, в землището на село Душево, в посока село Столът. От полицията тогава съобщиха, че лекият автомобил  е бил без поставени регистрационни табели, управляван от неправоспособен водач.

Сега стана ясно, че по време на катастрофата Л. М. е бил и под въздействието на два вида наркотици. „Видно от доказателствата по делото подсъдимият е управлявал автомобила „Нисан“ след употреба на наркотични вещества (амфетамин и метамфетамин)…  При инцидента превозното средство напуснало пътното платно и се ударило в крайпътно дърво, в резултат на което 20-годишната жена получила несъвместими с живота травми, а водачът се опитал да укрие тялото и избягал от местопроизшествието“, пише в присъдата.

Делото бе разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие в производството пред първа инстанция. Подсъдимият заяви, че се признава за виновен по всички факти, посочени в обвинителния акт, а това спести време на съда –  да не разпитва свидетели и да събира  нови доказателства. Това пък облекчи положението на подъдимия. Съгласно разпоредбите на закона, при разглеждане на делото по този ред, когато определя наказанието съдът е длъжен да редуцира присъдата. Първоначалното наказание на Л. М. беше определено на 13 години и 6 месеца лишаване от свобода, но след като съдът спази изискването за намаляване с 1/3, присъдата „падна“  на споменатите в началото 9 години затвор.

Тя не е окончателна и страните имат право на обжалване и протест пред великотърновския Апелативен съд.

Крадец профукал до стотинка парите от дарения за болна жена в Казанлък

Подобни статии

Back to top button