ГабровоПоследни новини

Крадец профукал до стотинка парите от дарения за болна жена в Казанлък

Габровски полицаи задържаха в центъра на града обявения за общодържавно издирване 19-годишен мъж, съден и за убийство

Седмица след като открадна кутията с дарения за болна жена в Казанлък, 19-годишният извършител, от ромски произход, беше задържан в центъра на Габрово. От парите, които състрадателни хора оставяли за лечението на жената нямало и спомен. В джобовете му не открили и стотинка – всичко било изхарчено.

Седмица преди това криминално проявеният младеж, на име Карло, беше хванат от камерите на заведение за бързо хранене в Казанлък как се оглежда внимателно и задига кутията за дарения. В нея състрадателни хора три месеца пускали кой колкото може да отдели, за да помогнат на 39-годишна самотна майка, страдаща от бъбречна недостатъчност. На 20 април т. г. тя трябвало да замине за Турция, където срещу 16 000 долара щели да й присадят бъбрек, дарен от майка й. Болната жена сама се грижела за 16-годишната си дъщеря, талантлива ученичка в казанлъшката Художествена гимназия.

Камерите, засекли крадеца към 21 часа на 10-ти април, ясно показали  действията му – как взема кутията, шмугва я в дрехата си и изчезва. Предположенията на работещите в заведението, оставяли и своите бакшиши в полза на болната жена, са, че в кутията е имало не по-малко от 500 лева.

За да се скрие, крадецът прехвърлил Балкана, както правел често, и дошъл при роднини в Габрово. Вече бил разпознат и обявен за общодържавно издирване. На 16 април наблюдателен габровски полицай мярнал лицето му край кооперативния пазар в Габрово, където често се събират представители на този етнос. Извикал колеги и в района на кв. „Шести участък“ 19-годишният крадец бил задържан. Още същия ден дошли полицаи от Казанлък и си го прибрали.

Преди около 2 години – на 12 февруари 2019 г. същият младеж беше задържан за убийството на 60-годишния Моньо Калчев в Казанлък. Тялото на гробаря, съсед на младежа в общинско жилище, беше открито на 10 февруари, а смъртта му беше вследствие няколко удара с кол по главата. Младежът се скрил и тогава, а когато го намерили и разпитал, заявил, че гробарят влязъл в стаята му и пръв го ударил.  Убийството беше квалифицирано „по непредпазливост“ , а младата възраст на извършителя бе още една предпоставка за минимална присъда. Сега, две години по-късно, полицията отново го издирваше за поредното престъпление.

Осъдиха четирима, измамили полусляп старец, че прехвърля земите си на внук в Швейцария

Подобни статии

Back to top button