ГабровоПоследни новини

Обявиха конкурс за карнавална картина в Габрово, три парични награди

Картините ще са част от карнавалното шествие, което ще се проведе на 20 май 2023 г. в града на Рачо Ковача

От Габровския карнавал обявиха конкурс за карнавални картини, в който ще бъдат раздадени три парични награди – в размер на 7 000 лв., 2 000 лв. и 1 000 лв. Заявките за участие се приемат до 30 април 2023 г., съобщиха организаторите. Специално назначена комисия разглежда предложенията и потвърждава/отхвърля кандидатурите, в срок до 5 май 2023 г. Информация за допуснатите участници ще бъде публикувана на сайта на Карнавал Габрово carnival.gabrovo.bg. Одобрените кандидати ще преминат по карнавалното трасе на 20 май, по ред, зададен от организаторите, в специално обособена секция „Конкурс  за карнавална картина”.

„Развихрете въображение. Освободете умовете си, ако пък имате нужда от някоя техника за това – пак сме на среща да помогнем. Влезте в ролята на сценаристи, режисьори, художници, сценографи, текстописци, хореографи, актьори… Кога, ако не сега и къде, ако не в Габрово на Карнавала ще може да си покажете таланта и магариите, за да накарате всичко живо да се смее, а ако успеете и с нещо друго – това вече ще е велико –  известиха на 5 април т. г. началото на конкурса организаторите. –  От наша страна ви обещаваме най-дългата сцена, на която може да се изявите в България, най-яката публика (със сигурност много над 30 хиляди), която може да си представите, достигане в мрежите – да не сме скромни ама над 100 хиляди души, и най-важното обещаваме и нов награден фонд – ми така де, все пак празнуваме 100+ години карнавал. Община Габрово е основен организатор на конкурсната надпревара за участие с картина в карнавалното шествие в Габрово на 20 май 2023 г.

Карнавалът, като кулминация на Международния фестивал на хумора и сатирата, е най-посещаваното публично събитие в Габрово, което се провежда всяка трета събота на месец май…

Конкурсът се организира от Община Габрово и е с национален характер. Според регламента в него могат да участват всички желаещи, на възраст 16+, при следните условия: да подготвят карнавална картина, съобразно тазгодишната тема на Карнавала  100+ ГОДИНИ КАРНАВАЛ ГАБРОВО, в една или повече от следните категории: сатира, политика, икономика, бит, хумористични картини; музикални картини; танцови картини; герои – исторически, приказни и др. Участниците изпращат анотация на идеята в една от зададените категории, примерен сценарий, брой участници, реквизит, чрез попълване на заявка за участие чрез формуляр. Броят на участниците в карнавалната картина трябва да е минимум 10. Всяка група разполага с до 2 минути да представи своята картина пред журито на официалната трибуна  и коментаторските пунктове по карнавалното трасе.

Повече за конкурса и изискванията към участниците може да бъдат прочетени на сайта на Карнавал Габрово carnival.gabrovo.bg.

Подобни статии

Back to top button