ГабровоПоследни новини

Копейкин брани копейката, докато Зеленски бие шута на Путин – Карнавал Габрово 2023

Вижте видео от пъстрото и мокро шествие в Столицата на хумора

Копейкин брани копейката… пардон, лева!” – това беше един от основните  „участници” в Карнавал Габрово 2023. Платформата, разбира се, изобразява лидера на „Възраждане” Костадин Костадинов, който не само се прочу с въпросния прякор, но партията му дори патентова търговската марка „Костя Копейкин”. Габровци не пропуснаха да осмеят противоречивата му „политика” – идеята да се проведе референдум за запазване на българския лев, „борбата” му с еврото и яростната защита на Русия. Облечен в червен костюм на американски супергерой, но със съветски сърп и чук, карнавалният Копейкин използва българския лев като щит, с който брани руската копейка от европейската валута.

В същото време на друга платформа украинският президент Зеленски „бие шута” на Путин, който преди година нападна страната му, но се провали в опитите си да я завладее. Теглени от малко тракторче, символ на украинския отпор срещу руската агресия, карнавалните фигури бяха съпроводени от синьо-жълтото знаме на Киев и овации на публиката. А на друга платформа руската посланичка у нас Елеонора Митрофанова е яхнала крилата ракета в компанията на българския президент Радев. „И аз искам да отида на х*й”, гласи надписът пред нея – препратка отново към войната в Украйна. Румен Радев, удобно настанен зад нея, държи табела „Вдигам самолета и ракетата!”.

 

С високо вдигнат сърп картонената Корнелия Нинова управляваше платформа с девиз „Ликвидаторката на БСП”, на която и партийното лого с розата беше счупено на две. Тя беше следвана от процесия, в която Червената кралица от „Алиса в Страната на чудесата” раздаваше традиционната си заповед: „Отсечете им главите!”. Жертвите й бяха валета с образите на вътрешната опозиция на БСП, „разчистена” от лидерката – като Михаил Миков, Кирил Добрев и Кристина Сидорова. Карнавалният Бойко Борисов пък очевидно беше прочел и друго литературно произведение освен „Винету” – лидерът на ГЕРБ беше облечен като Хамлет, а в краката му беше перифраза на цитата от шекспировата трагедия: „Има нещо гнило в България”.

Сатиричното шествие включваше главния прокурор Иван Гешев, държащ „златна“ кокошка в едната ръка и папка с надпис КТБ в другата – а девизът му беше красноречив: „А сте ме пипнали, а съм проговорил!“.  И още политици, аристократи, спортисти, трафиканти, традиционното габровско яйце с кранче и разбира се – котките с/без опашки.

Всичко най-интересно – във видеото.

Подобни статии

Back to top button