ГабровоПоследни новини

„Джаз под звездите на Деветашкото плато“ събира елитни музиканти на 19 юни

Сред тях е световноизвестната джаз-вокалистка Йълдъз Ибрахимова! За най-малките на 20-ти е подготвено матине „Джгаз за деца“, където ще могат да изпеят любимата си песен

С рекорден брой изключителни музиканти и интересна програма ще се представи тази година музикалното събитие „Джаз под звездите на Деветашкото плато“. То ще започне на 19 юни вечерта за възрастните и ще продължи на следващия ден, 20 юни, с матине за най-малките почитатели –„Джаз за деца“.  Тогава всяко дете, майка или чичо е добре дошъл да солира на своя музикален инструмент или да изпее любимата си песен, обещават организаторите.

А те са ентусиастите и приятелите им от Сдружение „Деветашко плато“, което обединява десет села – севлиевските Агатово и Крамолин, и ловешките Брестово, Горско Сливово, Деветаки, Крушуна, Къкрина, Кърпачево, Тепава и Чавдарци.

Тази година домакин на очакваното събитие трябваше да бъде поляната край пещерата Гарваница, до село Горско Сливово. Но в последния момент, заради проливните дъждове напоследък, организаторите съобщиха, че фестивалът ще се проведе изцяло в „Онгъл“ – къщи за гости в село Кърпачево!

На 19-ти вечерта на сцената на „Джаз под звездите“ ще застане световноизвестната джаз-вокалистка Йълдъз Ибрахимова! „В богатата ѝ визитка от фестивални участия личат концерти в Хюстън (САЩ) Париж, Нанси (Франция), Берлин (Германия) и др. Йълдъз се изявява през годините редом с Антоан Ерве, Луи Монтен, Лайош Дудаш, Антони Дончев, Васил Пармаков, както и със симфоничните оркестри на Истанбул, Измир, Петербургската филхармония и други. Зад гърба й са десетки студийни албуми с джаз-стандарти, турска и българска музика. Нейната звезда ще грее ярко на 19 юни, очертава се един истински вокален мастърклас!“, с гордост съобщиха организаторите. Входът ще бъде свободен.

Следващият ден е посветен на най-малките. За тях и родителите им, а и за всички, които обичат сутрешните импровизации и детските песнище бъде споменатото в началото матине “Джаз за деца”, което е проект, носител на наградата “Златно перо”! То ще започне в 11 часа на 20 юни в двора на къща „Онгъл“. И тук входът ще е безплатен.

Подобни статии

Back to top button