Горещи новиниСвят

Брус Уилис прекратява кариерата си заради заболяване

Актьорът страда от нарушаване на езиковите и говорни способности

Тъжна новина за света на киното – легендарният „умиращ трудно” Брус Уилис прекратява кариерата си. Екшън звездата с пиперливо чувство за хумор няма да се снима във филми заради заболяване, съобщи семейството му чрез публикация в Инстаграм.

„Нашият любим Брус изпитва някои здравословни проблеми и наскоро беше диагностициран с афазия, която се отразява на когнитивните му способности. В резултат на това Брус се оттегля от кариерата, която означава толкова много за него”, написа в профила си Румър Уилямс, най-голямата дъщеря на Брус Уилис и Деми Мур.

Афазията представлява нарушаване на езиковите и говорни способности, като най-често се дължи на прекаран инсулт, но може да се предизвика и от възпалителни процеси, тумори, черепно-мозъчни травми. За здравословните проблеми на Уилис се заговори преди няколко седмици, като се появиха твърдения, че страда от деменция.

Новината е изключително неприятна за кино феновете – Брус Уилис е един от големите любимци на публиката, като филмите с негово участие са спечелили над 5 млрд. долара. Звездата му изгрява през 80-те години със сериала „Съдружници по неволя” в партньорство със Сибил Шепърд, а международна слава му носи участието в емблематичния екшън „Умирай трудно”.

Уилис е популярен с чувството си за хумор, демонстрира комедиен талант във филми като „Смъртта й отива”, но също така има успех и с драматичното си превъплъщение в трилъра „Шесто чувство”. Въпреки че не е отличен с „Оскар”, Брус е носител на „Златен глобус” (за „Съдружници по неволя”) и три „Еми”-та.

 

Култови тв образи без “Еми”-та

 

Подобни статии

Back to top button