ГабровоПоследни новини

Без ток, но и без бедстващи хора в Габровска област

Абонти на Енерго Про в областния град сигнализираха за кратки прекъсвания

Десетки населени места в Габровска област са без ток заради обилния снеговалеж през последното денонощие. Става въпрос основно за села (най-вече в Севлиевско и Дряновско), както и за няколко квартала. Снежната покривка в региона надхвърли половин метър, а супени клони и паднали дървета прекъснаха електроподаването. Абонти на Енерго Про в областния град сигнализираха за кратки прекъсвания на електроподаването. Всички аварийни екипи на дружеството работят по отстраняване на авариите, уверяват от Община Габрово.

Няма сигнали за бедстващи хора, информират от Регионалната дирекция на „Пожарна безопасност и защита на населението“. Спасителите са в готовност да окажат помощ на нуждаещи се от спешна медицинска помощ, родилки и пациенти на хемодиализа.

Няма сигнали и за пътнотранспортни произшествия в региона, съобщиха от Областната дирекция на МВР. В участъци от пътното платно обаче има паднали дървета и движението там се извършва само в едната лента. Затворени за движение са пътят към Узана и прододът ”Шипка”. Участъците се почистват, но не е ясно кога ще бъдат отворени.

И в четирите общините в областта се работи с цялата налична техника, като с приоритет са основните пътни артерии. Проблемни остават по-малките квартални улички, които в повечето случаи са непроходими, въпреки че според Общината те са обработвани и опесъчавани.

Понеделник, 27 ноември, ще бъде неучебен ден за училищата в община Габрово и за детските градини в селата Яворец, Поповци и Враниловци. Решението обяви кметът на Габрово Таня Христова след заседанието на кризисния щаб. Празни ще останат също класните стаи в общините Севлиево и Трявна, решиха местните власти с оглед усложнената зимна обстановка. В община Дряново обаче учебните занятия няма да се отменят и понеделник е редовен учебен ден.

Учебните занятия в детските градини и ясли в област Габрово ще се провеждат – съобразно усложнената зимна обстановка.

Подобни статии

Back to top button