ГабровоГорещи новини

Арестуваха трафикант на жени, крил се 15 години в с. Зелено дърво край Габрово

Той бил един от тримата най-издирвани българи с „червена бюлетина” от Европол!

На 11 октомври т. г. в  с. Зелено дърво, Габровско, е арестуван 47-годишния Петър Д., който 15 години се укривал от правосъдието. По неофициална информация столични полицаи с три джипа и служители на габровската дирекция на МВР провели светкавична операция и хванали мъжа, без да успее да избяга или да окаже съпротива. Петър Д. е от Старозагорско, но прехвърлил Балкана, скрил се в Габровско и се представял под името на свой близък роднина.

Избягал още през 2007 г., преди да чуе присъдата си от 7 години затвор и 10 000 лева глоба за трафик на жени и склоняване към проституция. Произнесъл я Районният съд в Стара Загора. Прокуратурата му повдигнала обвинение за периода октомври 2003 – февруари 2005 година. Освен Петър Д. по това дело е бил обвиняем и братовчед му, с когото транспортирали жените за сексуална експлоатация в чужбина. Петър ги набирал с примамливи обещания за работа. Въртял престъпния си бизнес в българския град Димитровград и в германския Аахен. Прокуратурата е установила, че двамата с братовчед си са склонили четири жени да напуснат страната, за да проституират в германския Аахен.

Сега, 15 години по-късно, е открит и арестуван от служители на сектор „Издирване“ при ГД „Национална полиция”. „Действията са реализирани на територията на с. Зелено дърво, обл. Габрово, след продължително разследване за установяването на местонахождението и задържането на 47-годишния – съобщиха от МВР.- Той бил обявен за издирване … през 2007 година, откогато е в неизвестност. Същата година е обявен за общодържавно издирване, а от 2013 г. – за международно… с „червен бюлетин“. От 2021 година е един от тримата най-издирвани българи…“

По време на ареста му, при обиск на жилището в с. Зелено дърво, което е обитавал, полицаите намерили незаконен пистолет и боеприпаси за него.

Подобни статии

Back to top button