Последни новиниСвят

29 евро е вече месечната карта за градския транспорт в Берлин

За целта обаче трябва да има годишен абонамент

От 1 октомври жителите на немската столица вече могат да пътуват с абонаментна карта за 29 евро – „наследник” на билета от 9 евро, който важеше в цяла Германия това лято. Новият превозен документ е валиден за тарифна Зона АБ, но не и С – за нея трябва да се закупи допълнителен билет.

Ще се използва в периода октомври-декември, тъй като се очаква от януари следващата година да бъде въведен отново единен билет на преференциална цена за територията на цялата страна (преговорите по него обаче още продължават и не е ясно каква ще е цената му).

За да се сдобиете с картата от 29 евро, трябва да сключите договор за годишен абонамент. Ако искате да използвате въпросната карта само в периода до края на годината, можете да прекратите договора предсрочно, независимо че е за година. В случай, че не го направите до 31 декември, договорът остава валиден за всичките 12 месеца!

Новата карта от 29 евро позволява с вас да пътуват безплатно още четирима души, но при определени условия. Първо, само един от тях да е на възраст над 14 години, а останалите трима да са деца. Второ, важи от понеделник до петък в периода от 20:00 до 3:00 часа на следващия ден, а през уикендите и официалните празници – 24 часа в денонощието (най-късно отново до 3 часа сутринта в понеделник).

Закупуването може да стане онлайн на  www.bvg.de/abo или www.abo-antrag.de, както и от клиентските центрове на BVG. Продажбата стартира още на 26 септември, като само за няколко дни са сключени над 30 000 нови абонамента.

 

Заради кризата: 29 евро цена на транспортната карта в Германия?

Подобни статии

Back to top button