Последни новиниСвят

Ваксинирането на децата под 12 г. може да започне до седмици в Германия

Ще бъде изследвано и как въздейства ваксината на децата над 6-месечна възраст

Само след няколко седмици в Германия може да започне ваксинирането на децата между 5 и 11 години срещу КОВИД-19. От „Бионтех“ са провели клинично изследване в тази възрастова група и ще представят резултатите на здравните власти, след което ще кандидатстват за одобрение от ваксинационната комисия. „Материал е същият, но количеството е по-малко – според нуждите на детския организъм“, обясни д-р Йозлем Тюреджи, основател на компанията.

Федералният министър на здравеопазването Йенс Шпан приветства плановете на производителя да подаде бързо заявление за одобрение на ваксината за деца. „Ваксината, произведена в Германия, е благословия за света“, коментира той.

В момента в страната се ваксинират децата над 12-годишна възраст. След седмици на тестване, през август Постоянната комисия за ваксинация даде зелена светлина за имунизацията на юношите между 12 и 17 г.

От „Бионтех“ ще проведат още едно изследване, което ще е готово до края на годината – как въздейства ваксината на децата над 6-месечна възраст. Ако резултатите са положителни, през следващата година може да започне и тяхната имунизация.

Бундестагът прие нови правила при борбата с пандемията от КОВИД-19

Подобни статии

Back to top button