ГабровоГорещи новиниПоследни новини

В Габровска област ще има 10 имунизационни пункта

Четири от тях са в Габрово, четири - в Севлиево, и по един - в Дряново и Трявна

Масовата ваксинация в България срещу COVID  би трябвало да започне в началото на месец март т. г., обявиха здравни специалисти. По този повод на 11 февруари т. г. министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов подписа заповед, с която определи лечебните заведения в страната, в които да се открият временни имунизационни пунктове.

За Габровска област такива пунктове ще има десет – по четири в Габрово и Севлиево, и по един – в Дряново и Трявна. В заповедта си министър Ангелов е казал изрично, че всички  общопрактикуващи  лекари трябва да участват  в осъществяването  на имунизационната кампания „като ваксинират желаещите лица от техните пациентски листи“.

Ето и имунизационните пунктове за Габровска област по градове и адреси: за Габрово това са МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – ул. „Д-р Илиев –Детския“ № 1, Специализирана болница за активно лечение по белодробни болести – ул. „Д-р Кирил Въгленов“ №1 /“Парахода“/, МБАЛ „Св. Иван Рилски“-  бул. „Трети март“ № 9 и Диагностично-консултативен център-1 – бул. „Трети март“ №3.

В Севлиево имунизационните пунктове ще бъдат разположени в МБАЛ  „Д-р Стойчо Христов“ – ул. „Стефан Пешев“ №147, Медицински център-1, също на ул. „Стефан Пешев“ №147, Групова практика за първична медицинска помощ АКТАМЕД, също на ул. „Стефан Пешев“ №147. Четвъртият имунизационен пункт в Севлиево ще бъде в ДКЦ „Здраве“ – на ул. „Васил Левски” №28.

В Дряново ваксинации ще се правят на ул. „Шипка“ №164 от „Доктор Нено Бонев Ненов- индивидуална практика за първична медицинска помощ“ ЕООД.

В Трявна имунизационният пункт ще е в Медицинския център „Д-р Теодоси Витанов“ на  ул. „Лясков дял“ № 1.

Общо в България ще има 318 имунизационни  пунктове, които предстои да бъдат качени и в Google maps.

Подобни статии

Back to top button