ГабровоПоследни новини

РИК-Габрово започна работа, от 15-ти регистрира инициативни комитети

А от 18-ти ще започне регистрацията на кандидатските листи на партии и коалиции

Районната избирателна комисия в Габрово започна работа на 13 февруари. Тя е с общ брой 15 члена, включително председател, двамата заместник-председатели и секретар, като съотношението между партиите и коалициите е : от ГЕРБ – шест представители, Коалиция „БСП за България“ – четирима, ДПС – двама, Коалиция  „Обединени патриоти – НФСБ, „Атака“ и ВМРО” – един, ПП „Воля“ – един, Коалиция „Демократична България“- един. Председател е Мария Недева (ГЕРБ), зам.-председатели Евгени Попов (ДПС) и Маргарита Ангелова („Воля“), секретар Еленка Колева (коалиция „БСП за България). Ето и останалите членове на РИК-Габрово: Маруся Красимирова Минчева, Мирослава Стефанова Иванова, Христина Христова Петкова, Даниела Радославова Райкова, Цвета Ангелова Тодорова-Стойчева, Иван Никифоров Цонков, Юлия Петрова Ненова, Соня Борисова Семова, Христо Савчев Башев, Нивянка Кънчева Ботева и  Юли Божидаров Енчев.

Първите решения на комисията бяха, че от днес, 15 февруари, започва да регистрира инициативните комитети за издигане на независими народни представители, а от 18 февруари ще започне регистрацията и на кандидатските листи на партии и коалиции.

По думите на председателката на РИК-Габрово Мария Недева, по-ранното регистриране на инициативните комитети се налага, защото веднага след това те започват да събират подписите на избиратели, подкрепящи регистрацията на независимите кандидати за участие в изборите за народни представители на 4 април т. г. А партиите и коалициите се регистрират първо в ЦИК, до 17 февруари, а после и по места.

Ще припомним и че за участие в изборите за народни представители инициативните комитети внасят безлихвен депозит в размер на 100 лева по сметка на ЦИК, открита в Българска народна банка.

Мария Недева от ГЕРБ е предложена за председател на РИК-Габрово

Подобни статии

Back to top button