ГабровоПоследни новини

„Узана поляна фест“ – една необикновена емоция сред природата

Предизвикателство за мисълта, сетивата и вкусовете - това ще е двудневният фестивал в местността Узана от 23 до 25 юли т. г.

В прохладата на местността Узана, под открито небе, от 23 до 25 юли т. г. ще се проведе „Узана поляна фест“.  Това е най-големият фестивал в България, посветен на природата и хората и техния природосъобразен начин на живот. Организаторите обещават два дни музика, изкуства, знания и една необикновена емоция сред природата. За всекиго са предвидили по нещо – изложение на добри еко практики, успешни био продукти и творчески арт инициативи.

А сцената под открито небе ще предложи ритъм, емоция  и усещане за природа в изпълненията на забележителни музиканти – Оратница, Тъпани и гайди, Керана и Космонавтите, The case, Основно ветрове, Ехо Балкан Самба, COOL DEN и др.

Фестивалът се организира от Община Габрово и е част от „зелените“ инициативи, посветени на отличието Европейски зелен лист, чийто носител за 2021 година е Габрово. „Устремен към екологичното поведение и грижата за природата, фестивалът ще срещне зелените идеи и успешните екологични модели, представени в 7 зони чрез еко практики, интерактивни дейности и лекции за опазване на околната среда, успешни здравословни продукти и устойчиви арт инициативи“, съобщиха организаторите.

Форумът е посветен на отговорното отношение към природата, здравословния начин на живот, екологичните иновации и зелената култура.

От Община Габрово допълниха, че във връзка с провеждането на „Узана поляна фест“ фирма Общински пътнически транспорт ще пусне извънредни автобусни линии за 23, 24 и 25 юли до местността Узана. Превозите ще се извършват с 12-метров екологичен автобус, а стремежът е да се улесни пътуването до фестивала и да се подкрепи екологичния градски и междуградски транспорт. Автобусът ще тръгва от спирка Русевци, ще преминава през пл.“Възраждане“ и ще спира на всички спирки от обществения транспорт по маршрута от габровския квартал Русевци до местността Узана.

Подобни статии

Back to top button