ГабровоПоследни новини

Починалите в Габровска област са вече 222, за 10 дни в страната се затваря почти всичко

От 22 март няма да работят детски градини, ясли, училища, банки, молове, ресторанти и др., а частните партита – до 15 души

От началото на епидемията до 18 март т. г. в Габровска област починалите от Ковид са вече 222, съобщиха от Регионалната здравна инспекция в Габрово. Битката с болестта в  Габровска община  са изгубили 118 души, в Севлиевска – 47, в Тревненска – 46 и в Дряновска – 11. През последното денонощие диагностицираните с ковид в областта са 62, а карантинираните 709. На домашно лечение са 412 души, а хоспитализирани – 124, като в Габрово те са 59, в Севлиево – 56, в Трявна – 7 и в Дряново -2.

Общо в страната за последното денонощие има  4201 нови случая на COVID-19. През последните 14 дни тя е 483 на 100 хил. души население, което ни нарежда на 9-то място  в Европейския съюз и на 3-то на Балканския полуостров. В Бургас, Плевен, София заболяемостта е най-висока, съобщиха от НОЩ.

Във връзка с тежката ситуация с ковидинфекцията от 22 март т. г., понеделник, до 31 март, в цялата страна се въвеждат нови противоепидемични мерки, съобщи днес на брифинг министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов. „Преустановяват се посещенията в заведенията за хранене и развлечение, като единствено се разрешават доставките и вземането на храна за дома и офиса. В хотелите изхранването на гостите ще става по стаите. Не се разрешават посещенията в игралните зали и казината. Търговските обекти тип МОЛ също няма да работят, с изключение на магазините за хранителни стоки, аптеките, дрогериите, банките, застрахователите, офисите на телекомуникационните оператори и др. Няма да бъдат допускани посещения във фитнес центровете и залите за групови занимания, плувните басейни, кината, театрите, музеите. На събирания и тържества от частен характер се допуска присъствието на не повече от 15 души. Учениците преминават на обучение в електронна среда. В рамките на 10 дни децата няма да посещават детски ясли и градини, образователни и езикови центрове“, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Нови противоепидемични мерки в Габровска област

Подобни статии

Back to top button