БългарияПоследни новини

Перфектното първо изречение, което ще ви осигури работа

Съветите на HR-експертите как да изпъкнете сред стотиците кандидати

Да се намери добро работно място не е лесно, да се намери добър служител – също. Ежедневно специалистите от отдел „Човешки ресурси” преглеждат десетки или стотици документи на кандидати за дадено работно място. И трябва да отсеят най-подходящите, единствено чрез информацията от документите. Това е причина мотивационните писма вече са задължителна част при кандидатстването за дадена позиция – не само какво мотивира кандидатът, но и защо той да е най-подходящият за това място.

Затова и първото изречение в мотивационното писмо е особено важно, споделят HR-експертите. При него важат две основни правила в журналистиката: да е ударно и кратко! То насочва вниманието към дадената личност, отличава я от останалите и носи персонална информация за нея. Ето защо трябва да избягвате стандартните фрази като „Бих искал да кандидатствам във Вашата компания” – първото изречение трябва да Ви открои! Важно е не само какъв опит и познания имате, но и как се лансирате.

Съветът на специалистите – персонализирайте! Покажете, че познавате не само дейността на компанията, но и новостите в нея: „Бях развълнуван, че откривате нов офис в Габрово…”. Демонстрирайте познания за екипа: „От конференция с участието на Вашия изпълнителен директор научих, че…”, „От информацията в обновения Ви сайт стана ясно, че…” и т.н. И особено важно – бъдете кратки! Не изпадайте във формалности и излишни подробности – стегнато и персонализирано начало на мотивационното Ви писмо ще Ви даде възможност да покажете всичко от себе си на самото интервю за работа.

Подобни статии

Back to top button