ГабровоГорещи новиниПоследни новини

Отворена шахта дебне на ул. „Михаил Петров“, Община Габрово ще проверява 6000 обекта

До седмица проверката трябва да приключи, а констатациите за рисковите съоръжения да влязат в доклад

Отворена шахта дебне коли и пешеходци на ул. „Михаил Петров“ в Габрово, забеляза сайтът „Нови вести“. С нея оживеният и стръмен път от и за кв. Бакойците, близките къщи и кооперации, става много опасен. Доскоро над шахтата имаше поставена тежка бетонна плоча, но някой по неизвестна нам причина я избута и сега дупката зее отворена. Не е по силите на човек да върне плочата на мястото й, трябва си специализирана техника.

В същото време, от Община Габрово съобщиха, че по сигнали на граждани и медии от 17 февруари т. г. Община Габрово започва проверка и възстановяване на техническата инфраструктура, външното осветление и фонтаните.

„Кметът на Община Габрово Таня Христова разпореди извършване на аварийно възстановяване и обезопасяване на елементите от външното изкуствено осветление, за които към настоящия момент има информация в общинска администрация и Общинско предприятие „Благоустрояване“… В заповедта е разпоредена и проверка на техническата инфраструктура, външното осветление и фонтаните на територията на Община Габрово. Проверката, която включва над 6000 обекта, ще се извърши в срок от една седмица, след което ще бъде изготвен обобщен доклад относно актуалното състояние и рискови за живота и здравето елементи и съоръжения“, се казва в съобщението от пресцентъра на Общината.

Подобни статии

Back to top button