ГабровоПоследни новини

Милчо Генжов отново оглави Окръжната прокуратура в Габрово, но за една година

Подкрепи го главният прокурор Иван Гешев, който каза, че габровската прокуратура „е в някакво безвремие през последните години“

Със седем гласа „за“ и два „против“ Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет избра Милчо Генжов  за административен ръководител на Окръжна прокуратура-Габрово. Изборът беше обявен след проведеното на 21 април т. г. събеседване с двамата кандидати за поста – Жени Шикова и Милчо Генжов. Ще припомним, че професионалният път на Генжов е започнал в Севлиево, през 1983 г., когато е бил назначен като младши прокурор в Районната прокуратура. Той има над 38 години юридически стаж в органите на съдебната власт.

Вече е бил начело и на Окръжната прокуратура в Габрово, в периода от 2009 до  2013 година. За разлика от тогава обаче този път Генжов няма да изкара пълния си 4-годишен мандат като административен ръководител, защото му предстои пенсиониране. Милчо Генжов ще заема поста около една година, защото през август 2022 г. той навършва 65 години и ще се пенсионира.

Сега, при избора си на 21 април, прокурор Генжов получи подкрепа от главния прокурор Иван Гешев, който заяви: „Колегата Генжов има богат административен опит и не би трябвало да имаме съмнение в неговите способности да повиши качеството на работата на окръжната прокуратура в Габрово, включително да подобри администрирането ѝ. Тази окръжна прокуратура е в някакво безвремие през последните години. Дали това се дължи на липса на инициативност, дали на лични качества на ръководството, дали на други обстоятелства, но е факт, че липсва динамика. Факт е и че тази прокуратура липсва от медийната карта, тя е може би единствената окръжна прокуратура, за която не се сещам да е представила нещо в обществото. Медийната активност е слаба и неефективна“.

Подобни статии

Back to top button