Габрово

Мария Недева от ГЕРБ е предложена за председател на РИК-Габрово

Заместниците й са Евгени Попов от ДПС и Маргарита Ангелова от „Воля“, а секретар - Еленка Колева от БСП

„Постигнато е пълно съгласие за ръководството на Районна избирателна комисия – Габрово“, съобщиха на 4 февруари т. г. от Областната управа. Консултациите за състава на РИК-Габрово за предстоящите парламентарни избори на 4 април 2021 г. бяха свикани и водени от областния управител на Габрово Невена Минева. Към ЦИК ще замине предложение за следното ръководство на РИК-Габрово: председател Мария Недева – от ГЕРБ, двама зам. – председатели  – Евгени Попов от ДПС, и Маргарита Ангелова – от партия „Воля“.  За секретар на комисията е предложена Еленка Колева – от Коалиция „БСП за България“.

Предложения са били направени от всички представители на парламентарно представените партии и коалиции и партиите и коалициите, които имат избрани с техните кандидатски листи членове в Европейския парламент от Република България, но не са парламентарно представени. На срещата при областния управител са били подкрепени единодушно предложенията за председател, секретар и двамата заместник-председатели, както и за членовете на РИК от съответните квоти. Единствено не било постигнато съгласие за определяне представителя от Коалиция „Обединени патриоти – НФСБ, „Атака и ВМРО“, която има право на един член в състава, а е имало две предложения. „При така създалата се ситуация Централната избирателна комисия ще го определи служебно“, уточниха от Областната управа. Предстои областният управител Невена Минева да изпрати своето предложение в ЦИК за назначаване на Районна избирателна комисия – Габрово.

Иначе съставът на РИК-Габрово ще е с общ брой 15 члена, включително председател, двамата заместник-председатели и секретаря, като съотношението между партиите и коалициите : от ГЕРБ – шест представители, Коалиция „БСП за България“ – четирима, ДПС – двама, Коалиция  „Обединени патриоти – НФСБ, „Атака“ И ВМРО” – един, ПП „Воля“ – един, Коалиция „Демократична България“- един. До дни трябва да стане ясно дали ЦИК ще утвърди предложенията за ръководство и членове на РИК-Габрово.

Подобни статии

Back to top button