ГабровоГорещи новини

Цветомир Цонков стана шеф на областната дирекция на МВР-Габрово

Той сменя на поста досегашният й шеф  старши комисар Борислав Муеров

Днес, 28 май 2021 г,  главен инспектор Цветомир Цонков от Севлиево е назначен за директор на Областната дирекция на МВР в Габрово. Той сменя на поста досегашният й шеф  старши комисар Борислав Муеров.

Ще припомним, че през „бунтовната пролет“ на 2019-та година, когато габровци се вдигнаха срещу зачестилите ромските изстъпления в града, ст. ком. Муеров беше изпратен от София в Габрово да въдвори ред. Дотогава директор беше ст. комисар Борислав Бончев. Само преди дни, на 19 май т. г.,  той пък беше назначен от служебното правителство за областен управител на Габрово.

До момента новоназначеният шеф на полицията в областта Цветомир Цонков беше началник на полицейското управление в Севлиево. Той е на 47 години. Роден е на 17 юли 1973 г. в Севлиево. Завършил е висше образование във Великотърновския университет “Св. Св. Кирил и Методий”. В системата на МВР постъпва преди 22 години, през 1999 г. Последователно е преминал през длъжностите разузнавач, началник на група и началник на сектор „Криминална полиция“ в Районното управление в Севлиево. От месец ноември 2016 г. бе назначен временно на поста началник на Районното полицейско управление в Севлиево, а от  15 май 2017 г. гл. инсп. Цонков стана титуляр на този пост. Той е семеен, с двама сина.

Днес Цветомир Цонков пое новия си пост – директор на ОД на МВР-Габрово, със заповед на служебния министър  на МВР Бойко Рашков.

Снимка: Пресцентър на МВР (от ляво на дясно: ст. ком. Борислав Муеров, зам.-министър Венцислав Катинов, ст. ком. Цветомир Цонков)

 

 

Подобни статии

Back to top button