Последни новиниСвят

4 януари 2022: Краят на BlackBerry

Любимият смартфон на Ангела Меркел спира да функционира

Една легенда на мобилните технологии „си отива” – от 4 януари 2022 BlackBerry реално спират да функционират, след като компанията прекратява поддръжката на софтуера. Притежателите на въпросните апарати вече няма да могат да разговарят чрез тях, да обменят съобщения или да използват Wi-Fi. От това няма да бъдат засегнати единствено притежателите на устройства BlackBerry, които ползват операционна система на Android.

Краят на любимата марка не е изненадващ, след като още през 2016 г. BlackBerry обяви решението си да се оттегли от хардуерния бизнес. „Клиентите трябва да преминат към нови устройства. Моля, свържете се с избрания от вас оператор за повече информация относно наличните устройства и планове“, посочват от компанията в последните си съобщения.

BlackBerry беше популярен и като любимия смартфон на германския канцлер Ангела Меркел заради неговата надеждност срещу хакерски атаки. От 2013 г. тя използваше единствено тази марка, след като предишният й телефон Nokia  се оказа подслушван от американските тайни служби. Друг световен лидер, фен на „къпините”, беше и американският президент Барак Обама.

Подобни статии

Back to top button