Последни новиниСвят

20% повече новозаразени само за седмица в Германия

Лекарите искат по-строги мерки заради риска да свършат местата в интензивните отделения

С 20% се увеличава само за седмица броят на положителните тестове за COVID-19 в Германия. Ръстът се дължи на мутациите на вируса, които са по-устойчиви и засягат все повече млади хора. От института „Роберт Кох” отчитат 5 480 нови инфекции във вторник (16 март) – с над 1 200 повече, отколкото седмица по-рано. Данните показват, че сега средно от всеки 100 000 души вирусоносителите са 84, докато миналия вторник са били 67.

Въпреки че мерките бяха леко облекчени и строгият локдаун в Германия реално продължава, лекарите разкритикуваха и това разхлабване. Предупрежденията са, че в момента третата вълна на корона вируса набира все по-голяма скорост и броят на заразените расте, а това създава опасност от изчерпване на местата в интензивните отделения.

На този фон вчера министерството на здравеопазването разпореди временно спиране на ваксинацията с „Астра Зенека” до ново произнасяне на Европейската агенция по лекарствата. Решението беше посрещнато остро, тъй като процесът по имунизация в страната тече твърде бавно, а допълнителното забавяне ще увеличи още повече броя на заразените.

И Германия спря временно ваксинацията с „Астра Зенека” (ОБНОВЕНА)

Подобни статии

Back to top button