ГабровоГорещи новини

Ток уби на място 38-годишен техник на мобилен оператор в Габрово

Човекът отишъл по сигнал за повреда в блок в кв. Дядо Дянко, а на тавана го очаквал сплитер с течащи по него 220 волта

Млад габровец, техник в един от  мобилните оператори, загуби живота си нелепо заради нечие нехайство и несвършена работа. В петък, 28  юни, 38-годишният мъж бил извикан в блок на бул. „Трети март” в Габрово заради проблеми с  Интернет.

Качил се на тавана на четириетажния блок да си свърши работата, но хващайки сплитера (вид разклонител) бил ударен от 220 волта ток и починал на място.

Засега случаят е квалифициран като трудова злополука, съобщиха запознати. Води се досъдебно производство, като разследването е поверено на следовател от Окръжна прокуратура-Габрово. Работи се по чл. 123 ал. 1 от Наказателния кодекс. Текстът му гласи „Който причини другиму смърт поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или на друга правно регламентирана дейност, представляващи източник на повишена опасност, се наказва с лишаване от свобода от една до шест години” .

В случая обаче трябва да се установи по чия вина на тавана на блока тече ток на място, на което ни би трябвало да има такава опасност, кой е занулявал и изобщо чия е отговорността един млад баща да си иде без време. Тепърва започват експертизи и търсене на виновника. Дано да се стигне до яснота и този трагичен случай не се „размие” във времето.

Подобни статии

Back to top button