ГабровоГорещи новиниПоследни новини

Шест подвижни избирателни секции в Габровска община

Още толкова ще има в лечебните заведения на територията на общината

Община Габрово е предвидила за изборите на 4 април т. г. да има шест подвижни избирателни секции, но с уговорката, че „биха се образували само при наличие на необходимият брой избиратели“. Това е записано в заповедта на кмета на общината Таня Христова от 11 февруари т. г.

Шест ще са и секциите в лечебните заведения на територията на общината:  по две в  МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – ул. „Д-р Илиев –Детския“ № 1, Специализираната болница за активно лечение по белодробни болести – ул. „Д-р Кирил Въгленов“ №1 /“Парахода“/ и МБАЛ „Св. Иван Рилски“-  бул. „Трети март“ № 9, гласи заповедта.

А избирателните секции на територията на общината ще са общо 110, със 744 члена.  От тях представители на ГЕРБ ще бъдат 217 души, на БСП – 168, на ДПС, „Обединени патриоти“ и „Воля“ – по 116 и 11 – за „Демократична България – Обединение“. Районната избирателна комисия в Габрово изчака срока за обжалване на тази заповед и с решение от 17 февруари т. г. я утвърди.

От Община Габрово изрично напомниха, че до 20 март т. г. е срокът, в който „избирател, чийто постоянен и настоящ адрес са в различни населени места, може да поиска да бъде вписан в избирателния списък по настоящ адрес със заявление до кмета на общината, кметството или кметския наместник по настоящ адрес… Заявлението може да бъде подадено и по електронен път през интернет страницата на общината по настоящ адрес“. Непълноти и грешки в избирателния списък се отстраняват до 27 март т. г. след писмено заявление на избирателя до кмета на общината, кметството или кметския наместник.

Подобни статии

Back to top button