ЛюбопитноПоследни новини

Защо тъгува Брус Уилис?

Звездата от „Умирай трудно” съжалява за две отказани роли

Той е звездата от „Умирай трудно”, „Криминале” и „Шестото чувство”. На пръв поглед едва ли Брус Уилис има за какво да съжалява в кариерата си. И все пак… два отказа му тежат – роли, които са му предложени, но по една или друга причина той е отказал.

През 1990 г Уилис получава шанс да участва с тогавашната си съпруга Деми Мур в романтичен филм, който бързо ще се превърне в класика. Но екшън звездата е разколебана – трудно му е да възприеме историята, в която мъртвият му герой се завръща от Отвъдното заради недовършени дела на Земята и най-вече заради любимата си… И в крайна сметка отказва. Ролята получава Патрик Суейзи, а „Призрак” незабавно се превръща в хит, като печели редица награди, сред които и два „Оскар”-а (при това за сценарий, на пук на опасенията на Уилис). Е, десетилетие по-късно Уилис все пак успява да получи подобна роля – този път в „Шесто чувство”.

Парадоксално, но вторият отказ, за който актьорът съжалява, отново е романтична лента. Филмът е не кой да е, а фаворитът на Академията и публиката през 1996 г „Английският пациент”. Уилис получава предложение да се въплъти в образа на загадъчния Дейвид Караваджо, който търси своето отмъщение в пепелищата на Втората световна война. „Умиращият трудно” определено е заинтригуван, но се разколебава заради агента си, който го съветва да не работи с  режисьора Антъни Миенгела. И в крайна сметка Уилис се отказва – а ролята получава Уилям Дефо. „Английският пациент” е касов хит и получава 9 „Оскар”-а. А Брус Уилис уволнява агента си.

Пропуснат шанс – кои актьори съжаляват, че са отказали роля?

Подобни статии

Back to top button