ГабровоПоследни новини

Ваксина пожелаха около 1/3 от членове на СИК в Габровска област, в Габрово – половината

До днес РИК-Габрово е регистрирала 15 партии и коалиции, утре приключва

Около 1/3 от членовете на секционните избирателни комисии в Седми изборен район Габровски са пожелали да се ваксинират, съобщи Мария Недева, председател на Районната избирателна комисия в Габрово. Общият им брой е 1469, в това число 744 са членовете на секционни избирателни комисии в Община Габрово, 437 – в Севлиевска, 135 – в Тревненска и 153 – в Дряновска община.

В Габровска община картината е малко по-различна – почти половината от членовете на секционните избирателни комисии са пожелали да се ваксинират.

В самата Районна избирателна комисия ваксинирани са половината от 15-те й члена.  Някои от тях вече били преболедували и имали достатъчно количество антитела в кръвта, които имунната система е изработила в борбата с вируса. На 9 март в РИК-Габрово ще бъде поставена и втората доза на пожелалите ваксина.

Утре, 2 март 2021 г., е последният ден за регистрация на партии и коалиции за предстоящите избори за Народно събрание на 4 април т. г., напомни Мария Недева, председател на Районната избирателна комисия в Габрово. До 17 часа на тази дата желаещите  трябва да са подали за регистрация листите си с кандидат-депутатите.

В Седми изборен район Габровски до момента няма регистриран независим кандидат за парламента, уточни Мария Недева. До 14 часа на 1 март т. г. регистрираните партии и коалиции в РИК-Габрово бяха бяха петнайсет. В момента на запитването ни се регистрираше листата на ДПС.

На национално ниво за изборите на 4 април т. г. са регистрирани 23 партии и 8 коалиции. Предизборната кампания се открива на 5 март т. г. (30 дни преди изборния ден) и приключва в 24 часа на 2 април т. г. Предизборната кампания се води на български език, съобщиха от Централната избирателна комисия.

Подобни статии

Back to top button