ГабровоПоследни новини

Три жени са блъснати на пешеходни пътеки в Габрово само през последните дни

Бюлетинът на габровската полиция е пълен с информация за надрусани шофьори

Расте черната статистика на жертвите на пътя в Габрово – три жени са блъснати от автомобили, докато пресичат на пешеходни пътеки само през последните няколко дни. Добрата новина е, че не са загинали. Лошата е, че бюлетинът на областната дирекция на полицията прелива от информация за шофьори, употребяващи наркотици.

Вчера 61-годишна габровка пресича на „зебра” в района на Колелото, когато е ударена от „Форд Фиеста“. Пострадалата е откарана в габровската болница с натъртване в областта на таза, без опасност за живота. Четири дни по-рано 47-годишна жена е блъсната, докато пресича пешеходна пътека на ул.“Скобелевска“, а шофьорът бяга от местопроизшествието. С фрактура на черепа и мозъчен кръвоизлив пък е 66-годишна габровка, пометена от лек автомобил, докато пресича с предимство на ул. „Емануил Манолов“.

Освен на пострадалите на пътя, расте и броят на шофьорите, употребили наркотици. От габровската полиция съобщават за обезпокоителен брой подобни случаи. Вчера в село Горна Росица е спрян автомобил, управляван от 19-годишен младеж – проверката установява, че тийнейджърът шофира под въздействието на марихуана, а в колата му са открити още количества от забранената субстанция. На 22 години пък е младежът, който на 13 декември кара лекия си автомобил след употребата на няколко вида наркотици – марихуана, амфетамин и метамфетамин.

Отново на 22 години и отново на амфетамини шофира младежът, задържан при специализирана полицейска операция в Габрово на студентския празник. 26-годишен севлиевец пък се оказва любител на бензодиазепина, задържан от органите на реда ден по-късно.  5 декември се оказва пиков за употребяващите забранени субстанции шофьори – в Габрово е арестуван 38-годишен водач на „Пежо 106”, като дрегерът отчита положителна проба за канабис, а в колата са открити и зелени листа марихуана; в Севлиево пък са задържани двама негови „колеги”, употребяващи амфетамин и метамфетамин.

За съжаление има и достатъчно водачи, които сядат зад волана след употреба на алкохол. Дори на мотопед, като 45-годишен мъж, при който дрегерът отчете 1.51 промила алкохол в кръвта.

 

Задържаха още мигранти в Габровско – общо 34 афганистанци и 12 сирийци

Подобни статии

Back to top button