Последни новиниСвят

Транспортни проблеми в Берлин – спряха редица влакове

Сред засегнатите линии е и тази до летището в немската столица

Нови транспортни проблеми в немската столица – от 19 декември още една ЖП-линия няма да бъде обслужвана поне до Нова година. Става въпрос за RE8 Nord, която свързва Висмар и Берлин, като стига и до летището на немската столица, поемайки сериозен пътникопоток в тази посока. Заради недостига на обслужващ персонал тази линия също няма да бъде обслужвана, а пътниците ще се пренасочват. Това означава, че трябва внимателно да проучат алтернативните маршрути за придвижване и да предвидят повече време за пътуването.

Сериозно засегната е изключително натоварената регионална експресна линия RE1, която свързва Магдебург, Бранденбург, Потсдам, Берлин и Франкфурт на Одер. От четвъртък (15 декември) по нея пътуват все по-малко влакове, а заместващите композиции между Бранденбург и Франкфурт с по 800 места все още не са пуснати в експлоатация. Те също са временно решение на проблема, тъй като са предвидени единствено в пиковите часове от понеделник до петък.

Засегнати са и пътуващите по още три регионални влакови линии: съкращава се маршрутът на влаковете по RB33, а линии RB37 и RB51 ще се обслужват вече на два часа. Причините за влаковата блокада в Берлин са комплексни, обясниха от компанията ODEG, която обслужва линиите. Става въпрос за голям брой заболели сред персонала, инфраструктурни проблеми през зимния период и продължаващи строителни дейности.

Според съобщението ѝ ограниченията ще важат поне до 1 януари 2023 г.

 

Саботаж спря влаковете на дълги разстояния в северна Германия

 

Подобни статии

Back to top button