ГабровоГорещи новини

Съд по бързата процедура за младежа, разбил стъкло на Общината в Габрово

Двайсет и четири годишният габровец Х. Ц. отива на съд по реда на бързото съдопроизводство за увреждане на чуждо имущество – счупване с юмрук на двоен стъклопакет на служба ГРАО в сградата на Община Габрово.

Случаят е от нощта на 22 юни т. г. Малко преди 3 часа през нощта в охранителната фирма ТЕЛЕПОЛ пристигнал сигнал за нарушение в сградата на Общината и служителят на фирмата Йордан Косев отишъл на място. Там намерил разбитото стъкло на служба ГРАО. Наблизо седели групичка момчета, но те казали, че нямат нищо общо. Малко преди това минали четирима младежи и единият счупил стъклото, обяснили момчетата.

На Костницата охранителят забелязал четирима, а когато отишъл на място, видял, че ръката на единия кърви обилно. Вече нямало съмнение кой е счупил стъклото, но по-важното било да му се окаже първа помощ. С подръчни средства охранителят се опитал да помогне да спре кървенето. В това време пристигнали и полицаите и пострадалият взел да се държи агресивно към всички. Наложило се, около окървавените ръце да щракнат белезници и младежът бил отведен в полицейското управление.

Оказало се, че е 24-годишен, току що прибрал се от Англия. По първоначална информация младежът завършил там магистратура. Но алкохолът, изпит преди инцидента в габровска дискотека, го освободил от задръжките и той, ей така, за сеира, си изпробвал юмруците върху стъклото.

Сега отива на съд по чл. 216 (1) от Наказателния кодекс: ”Който унищожи или повреди противозаконно чужда движима или недвижима вещ, се наказва с лишаване от свобода до пет години.” Умисълът в случая ще създаде главоболия на младежа, дори и стъклото да бъде възстановено за негова сметка.

Подобни статии

Back to top button