Горещи новиниСвят

Нови ограничения в Германия – правилото 2G влиза повсеместно

Задължителната ваксинация ще бъде въведена догодина, ако сега не се имунизират повече хора

Нови ограничения в разгара на четвъртата пандемична вълна в Германия – за това се договориха централната и местните власти. Федералното правителство беше представено едновременно от досегашния канцлер Ангела Меркел и бъдещия й наследник на поста Олаф Шулц, които демонстрираха единодушие.

ПРАВИЛОТО 2G

В резултат на преговорите с лидерите на федералните провинции беше решено: правилото 2G влиза повсеместно. Тоест, достъп ще имат единствено ваксинираните и преболедувалите КОВИД-19. Останалите няма да могат да посещават почти нищо, освен аптеките и хранителните магазини.

 ЧАСТНИ СЪБИРАНИЯ

Частните събирания ще бъдат без ограничения за ваксинираните или преболедувалите. Ако обаче не сте сред тях, тогава ще може да се събирате с максимум двама души от друго домакинство (без да се броят децата до 14-годишна възраст).

 ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ВАКСИНАЦИЯ

Задължителната ваксинация ще бъде въведена догодина, ако сега не се имунизират повече хора, стана ясно по време на преговорите. Бъдещото правителство вече обяви решението си за това, а днес то получи подкрепата на Меркел и местните власти. За да се ускори процеса, ваксини вече ще могат да поставят фармацевтите и стоматолозите.

ЗАВЕДЕНИЯ И СЪБИТИЯ

Клубовете и дискотеките ще бъдат затваряни, ако заболеваемостта надвиши 350 на всеки 100 000 души в региона за период на 7 дни. Ще бъдат ограничени и събиранията на открито за спортни или културни събития: ще може да се използва максимум 50% от пространството (напр. на стадиона или залата), като на закрито пределът е 5 000 посетители, а на открито – 15 000.

 

Новият щам Омикрон вече е в Германия (ОБНОВЕНА)

Подобни статии

Back to top button