ГабровоПоследни новини

Коледното пазаруване – отличен шанс за джебчийките

За два месеца търновските полицаи хванаха две гастрольорки от севлиевското село Добромирка

Дните преди Коледа са рай за джебчийките – тогава магазините, базарите и големите търговски центрове са  пълни с хора, които, улисани какви подаръци или храна да изберат, не обръщат достатъчно внимание на чантите и портмонетата си. А точно тази обстановка използват джебчийките. И  тъй като настъпват такива празнични дни, е добре да напомним с това с примери.

Четиридесет и седем годишна майсторка на джебчийските кражби от село Добромирка, Севлиевско, бе задържана от полицията във Велико Търново. С нея в ареста е и 50-годишен мъж от същото село, който я возел с лек автомобил „Мерцедес“.

Съобщението бе направено от Областната дирекция на МВР във Велико Търново на 23 ноември т. г.: “За броени часове великотърновски криминалисти разкриха извършител на джебчийска кражба. Вчера около обяд в управлението съдействие е потърсил 68-годишен мъж. Той обяснил, че докато се разхождал в централната част на града е забелязал, че чантата му е отворена и от нея липсва портмоне, с намиращи се в него 50 лв. Предприети са незабавни действия по разследването. На изхода на Велико Търново в посока София е спрян за проверка лек автомобил „Мерцедес“, управляван от 50-годишен мъж от село Добромирка. В автомобила пътувала и 47-годишна жена от същото село, добре известна на полицията, по линия на джебчийски кражби. Пред униформените тя признала за извършеното деяние и посочила мястото, където изхвърлила портмонето. Двамата са задържани за срок до 24 часа по Закона за МВР. По случая е започнато досъдебно производство.“

Само преди два месеца пак във Велико Търново беше хваната и друга джебчийка от село Добромирка. На 22 септември т. г. великотърновските криминалисти обявиха, че са разкрили извършителя на три подобни кражби. „Деянията са извършени в периода юни – юли тази година на територията на Велико Търново. Първият сигнал е получен в полицейското управление в областния град на 17 юни т. г. По данни на 80-годишната тъжителка пред студентски стол в града й е било откраднато портмоне, с намиращи се в него 200 лв.

На 8 юли съдействие от полицията е потърсила и 85-годишна жена, чиято чанта, била открадната в района на кооперативния пазар.

Третият сигнал е от 62-годишна жена, която е станал обект на джебчийска кражба в района на търговски комплекс  „Пето авеню“. Тя е била ощетена с 400 лв. От проведените действия по разследването е установено, че извършител на деянията е 32-годишна от с. Добромирка, известна на полицията. Материалите по трите случая са докладвани в прокуратурата. Извършителката е привлечена като обвиняема.“

Подобни статии

Back to top button