ЛюбопитноПоследни новини

Кевин Спейси ще плати 31 млн. долара на продуцентите на „Къща от карти”

Според решението на арбитража звездата на сериала е виновен за загубите

31 млн. долара трябва да плати Кевин Спейси на продуцентите на хитовия сериал „Къща от карти”, в който той беше звезда. Решението е взето чрез арбитраж, 4 години след скандалното отстраняване на актьора от поредицата и последвалия й крах. Самият Спейси в този момент беше обвинен в сексуално насилие, в разгара на движението MeToo и скандала с продуцента Харви Уайнстийн.

Според решението сега двете продуцентски компании на двукратния носител на „Оскар” трябва да платят обезщетение от 29,5 млн. долара, милион и 200 000 за разходи по делото и още 235 000 долара на MRC  заради нарушени клаузи по договора (а именно – сексуален тормоз).

През 2017 г. актьорът беше обвинен от анонимен член на екипа на „Къща от карти” в „сексуално хищничество” – неприлични коментари и докосване без позволение. Спейси беше отстранен от поредицата, като героят му Франк Ъндърууд беше внезапно убит.

Въпреки това продуцентите създадоха още един сезон, който се оказа тотален провал. В крайна сметка през 2019 г. заведоха дело срещу бившата звезда на сериала заради претърпени загуби „в следствие на поведението му”.

Междувременно всички обвинения срещу актьора за сексуални посегателства бяха оттеглени или отпаднаха.

Кевин Спейси се завръща на екран

Подобни статии

Back to top button