ГабровоПоследни новини

Изложба „окупира“ габровските домове

Мобилна експозиция превръща жилищата в галерии

Изложба в собствения ти дом – дори ако не притежаваш никакви произведения на изкуството. Такава възможност предлага проектът „Окупираме дома ти!“, който стартира на 15 юли и ще се проведе до 20 октомври. В този период 30 души от Габрово, Велико Търново и София ще имат възможност да бъдат домакини на мобилната изложба със същото име – „Окупираме дома ти“. „Целта е да покажем изкуство в по-различна, достъпна среда. Много хора се притесняват да влязат в галерия или пространство за култура, защото не се чувстват подготвени. Ние обърнахме процеса – ти каниш артистите и изкуството в дома си, за да го почувстваш по-близко до теб“, казва Деница Милушева, част от организаторите на инициативата.

Желаещите да превърнат дома си в галерия ще имат 2 седмици, в които да подредят произведенията и така да влязат в ролята на куратори. В този период домакинът може да отвори своя дом за приятели или да организира специално откриване и да покани гости. Кандидатите могат да заявят желанието си да приемат мобилната изложба, като попълнят кратък формуляр в сайта на ТАМ на адрес: https://shorturl.at/eqvL3. Музеят на хумора и сатирата пък е партньор на проекта.

Екипът ще изготви график и ще се свърже с домакините по реда на записването, за да уточни подробностите по взимането и предаването на арт творбите. Гостуването на изложбата в домовете на желаещите е безплатно. Всяка една от творбите може да бъде закупена, като новите собственици ще получат арт-работите след края на своеобразната окупация на домовете.

Опаковат Триумфалната арка в чест на Кристо

Подобни статии

Back to top button